SGK Meslek Kodları

SGK Meslek Kodları

SGK Meslek Kodları ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yeni düzenlenen tasarı ile bu yıl başından itibaren SGK’ nın en alt limit ücret uygulaması devreye girecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu sistemler içerisinde bu ayrımı da meslek kodları halinde gerçekleştirecektir.

Bu yeni sistem ile Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde her çeşit meslek türüne özel olarak Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde ayrı bir kod bulunmaktadır. Bu yıl yürürlüğe girmesi ile birlikte artık e- bildirge işlemlerinde bu meslek kodları da kullanılması mecburiyeti bulunacaktır. Bu sebep dolayısı ile vatandaşlar programlarında personellerin meslek kodlarını giriş yapmaya başlaması oldukça önem arz etmektedir.

E-bildirgeler de sigortalı bilgileri yanında meslek kodları da bildiriminin yapılması zorunlu hale gelmiştir. Sistem sigortalı meslek kodu olmadan aktif olarak hizmet vermeyecektir. Mikro programlarınızda Personel Sicil Kartları menüsünden, Personel Ücret Bilgileri sekmesinde meslek kodları alanı mevcuttur.

Buradan ilgili personelin ait olduğu meslek kodunu seçebilirsiniz. Bu neden ile vatandaşların bu gibi hususlara dikkat ederek yeni sistem konusundaki çalışmalarını büyük bir dikkat içerisinde yürütmesi büyük önem arz etmektedir.

Leave a comment